nedeľa 5. júla 2015

... ako dvaja mladí chalani zničili Košice

Zdravím.
Dnešný článok bude z iného súdka než ste zvyknutí. Nemám pre vás tonu rečí a ani zaujímavosti o skupine, alebo krásy prírody. Dokonca ani žiadnu poviedku a to z toho dôvodu, že som sa ešte stále nedokopala k písaniu a nemám ani poriadny nápad. Teda, nápady by síce možno i boli, ale nie sú domyslené.

Príspevok do tejto horúcej, z pekla poslanej, nedele bude o videu, ktoré spravili dvaja mladí a talentovaní chlapci z vedľajšieho mesta. Jeden z nich má čerstvých sedemnásť, druhý osemnásť, no podarilo sa im zničiť druhé najväčšie mesto Slovenska - Košice. Posledný záber je síce z iného mesta, ale nadpolovičná väčšina videa ukazuje práve Košice s POST-APO atmosférou. Grafika je úžasná na to, že o čosi také sa pokúšali vôbec prvý raz vo svojom živote.


Video sa nesie v takom temnom a pochmúrnom duchu, ale iba do istého momentu. Zrazu sa hlavný predstaviteľ zobudí z toho hrôzostrašného sna a na scénu prichádza psík - Malý záchranca a snímka naberá razom iný smer. (To je zároveň vysvetlenie názvu videa, keďže aj keď máte zlý deň, stále je pri vás štvornohý miláčik, aby vám ukázal krajší svet.) 
Žijeme v rýchlej dobe a neuvedomujeme si pritom, že každý tvor na našej planéte si zaslúži lásku. Či už je to klasické domáce zvieratko ako psík alebo mačka, alebo čosi, čoho sa ľudia desia. Denne na ulici končí množstvo opustených túlavých psíkov, ktorým ich majitelia násilím zobrali lásku a prinútili ich popasovať sa s krutým životom. Tie v najlepšom prípade skončia v rukách útulkov, kde sa o nich starajú dobrosrdeční ľudia a dobrovoľníci, prípadne v rukách nových majiteľov čo sa zľutujú a dokážu im, že láska existuje. Horšou alternatívou je, že ostanú pohodení na ulici, postupne zomierajú lebo sa nedokážu prispôsobiť krutým podmienkam a už nikdy nepocítia teplo domova. Niektoré útulky však trpia nedostatkom miesta pretože ľudia si ako hlúpe ovečky kúpia radšej čistokrvné plemeno, než aby si skúsili privinúť malého kríženca, ktorý by im na oplátku ukázal možno ešte viac podpory, než "nový" čistokrvný psík.

Aj na vás možno čaká v útulku nový domáci miláčik a ten vám môže skrášliť nielen celý život, ale aj všetky pochmúrne momenty, kedy sa budete sami cítiť na tomto svete opustene, bez lásky. Jeden tvor na svete nikdy nesklame - zvieratko. Skúste aj vy dať šancu aspoň jednému jedinému páru smutných očí a pomôžte zlepšiť svet k lepšiemu.

Podporte ich ďalšiu tvorbu "likeom" na video a na ich FB Page - Trigon Pictures

Charlotte.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

© knižné univerzum 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis