streda 9. septembra 2015

Prišelci #2: Megaknihy.sk?!


Zdravím.
O pozornosť sa hlási Charlotte a prichádza k vám s novým článkom, a síce historicky druhým Unboxingom. Už je to doba, odkedy sa na tomto blogu vyskytol prvý článok takéhoto rázu. Prečo? Radšej si knihy ohmatám v kníhkupectve a následne zakúpim, než by som ich mala objednávať z internetu a platiť to hrozné poštovné k tomu. Nemám rada nakupovanie cez internet, bojím sa ho. Čo ak mi príde poškodený tovar?


Každopádne, občas padne na úžitok i takáto kúpa, o čom som sa presvedčila pri objednávaní zo stránky Megaknihy.sk. Poviem vám však úprimne - mnohokrát som chytala neskutočné nervy z toho ich systému a zaprisahávala som sa, že si odtiaľ už nič neobjednám. Milerada sa s vami podelím o moju skúsenosť s týmto internetovým kníhkupectvom. Na úvod chcem podotknúť, že s obchodom nemám nijakú spoluprácu a toto nie je žiadna reklama. Knihy som si všetky kúpila za svoje peniaze a s portálom nemám naozaj nič spoločné. Bolo tuším 24.08.2015, čosi po desiatej alebo jedenástej hodine rannej, keď som úspešne vyplnila a zaslala svoju objednávku. Predtým som, pochopiteľne, preštudovala celú ich stránku, najmä som si čítala informácie o zasielaní tovaru a doprave. Píše sa tam, že cez kuriérsku spoločnosť GLS to príde do 1-2 pracovných dní.

Viete kedy mi prišiel balíček? 02.09.2015. Pravdepodobne by prišiel neskôr, keby som o tri dni od momentu, keď som od nich dostala e-mail s textom: "Vašu objednávku už pripravujeme na odoslanie," nenapísala mail s otázkou, kde sa môj balíček nachádza a či ho balia tri dni. 28.8.2015 sa dostal ku spoločnosti GLS a tá ho priviezla až 02.09.2015 (expresne rýchle vybavenie do jedného až troch pracovných dní, vieš že hej). Aspoň už chápete, prečo som voči objednávaniu z internetu skeptická. Nikdy neverte tomu, čo na stránke píšu, je to len lákadlo a potom aj tak čakáte na knihy vyše týždňa.

So stránkou Megaknihy.sk teda dobrú skúsenosť nemám a určite si tam tak skoro nič neobjednám. Museli by mať veľmi dobrú akciu, aby som sa pustila do objednávky skrz tie lži, čo majú popísané ne stránke. Teraz už k samotnému Unboxingu. Balíček mi prišiel cez prvý školský deň a prevzal ho otec, za čo mu veľmi pekne ďakujem. Samozrejme, že som hneď naklusala domov, aby som ho mohla s nadšením rozbaliť!
Balíček vyzeral nejako takto. Samozrejme, že som rozmazala základné údaje pre prípad, keby na mňa ktosi chcel spáchať atentát alebo také čosi. Ale nie, iba žartujem. Rada si ponechávam súkromie aspoň ohľadom konkrétnej adresy, keď mesto je už pravdepodobne známe.
Bublinkový ochranný obal potešil, doteraz ho mám a ak sa vyskytne situácia, kvôli ktorej sa nebudem cítiť tak celkom vo svojej koži (inak povedané budem nervózna alebo naštvaná), určite ju náležite využijem. Z tejto fotky je jasne vidieť, že minimálne jedna z kníh má zelený obal. Tušíte, čo to môže byť?
Áno, tak už to vidíte! Prišli mi dve knihy z trilógie Atramentový svet a Smrt je mým řemeslem od Merleho. Prvé dve som čítala, ale na tú tretiu som celkom zvedavá keďže ma zaujíma dianie počas druhej svetovej vojny, obzvlášť celé dianie okolo koncentračných táborov. Uvidíme. Môžete sa však tešiť na recenzie!
Tu by sme mohli zakončiť tento Unboxing, ale ešte pred úplným záverom článku by som vás chcela požiadať o jednu vec. Atramentové srdce, prvá časť trilógie, je všade totálne vypredaná a zohnať nejaký kus je výnimočné. Mala mi ju poslať nejaká holka z Dunajskej Stredy, ale prestala sa ozývať. Obraciam sa preto na vás. Trilógia Atramentový svet pre mňa veľa znamená a ku pôžitku mi chýba práve ten prvý diel. Keby ste poznali vo svojom okolí niekoho, kto by bol ochotný mi knihu predať, určite mi dajte vedieť buď do komentáru, na pracovný mail alebo Facebook. Budem vám veľmi, veľmi vďačná!

Máte už nejakú skúsenosť aspoň s jednou z kníh? Aké sú vaše názory? Aké ďalšie knihy a lacné slovenské kníhkupectvá a internetové obchody by ste mi mohli odporučiť? Určite sa podeľte do komentáru, znamená to pre mňa naozaj veľa. Ďakujem za vašu pozornosť a prípadnú spätnú väzbu. Cením si to.
Charlotte.




10 komentárov:

  1. Žiadnu z týchto kníh nepoznám.
    S megaknihy.sk mám ešte horšiu skúsenosť. Balík ani po asi viac ako 2 týždňoch nechodil, tak som im napísala, pokúsila som sa slušne, čo sa deje, prečo im to toľko trvá a oni že jednu knihu z dvoch objednaných ešte nemajú a nech si vyberiem či chcem namiesto toho niečo iné, alebo mi to pošlú bez toho. Keby som im nenapísala, som zvedavá, či by mi to boli niekedy oznámili. Takže si odtiaľ už určite nikdy nič neobjednám :/ Aspoň mi ako ospravedlnenie poslali DVD zadarmo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je škoda, ale nepredpokladám, že by veľa ľudí poznalo trilógiu Atramentový svet. Ono je to skôr detská literatúra, takže nič pre "mladých dospelých", ako sa vraví. Ja som to čítala, keď som bola mladšia a veľmi sa mi to zapáčilo, takže keď som si na to zrazu spomenula, musela som ich mať. :D
      Na Megaknihy som doposiaľ počula iba dobré ohlasy, ale aj to od ľudí, ktorí s nimi majú spoluprácu, takže asi vieme v čom tkvie kameň úrazu. Musím však povedať, že je dosť drzosť nenapísať. Mne po mojom maili napísali, že sa ospravedlňujú z dôvodu vysokého počtu objednávok. Ono by to bolo fajn, keby mi o tom napísali bez toho, aby som ich k tomu musela vyzvať. Poriadna drzosť. Dostala som len jednu záložku, asi ani dávanie záložiek sa im už nepozdáva. :D
      Charlotte.

      Odstrániť
  2. Tak to som teda nečakala...ja som na toto internetové kníhkupectvo čítala dobré odozvy a bolo mi aj odporúčané, sú tam skvelé ceny. Dúfam, že ti aspoň pribalili záložku, pretože jednej blogerke pribalili k šiestim knihám, šesť záložiek :D Ak ti mám odporúčiť, tak preskoly.sk Je to skvelé kníhkupectvo, dobré ceny a so zákazníkmi komunikujú...ja mám s nimi len dobré skúsenosti, takže vrelo odporúčam. Potom ešte literama.sk...tá je tiež fajn, ale odtiaľ už neobjednávam, pretože už zdraželi...a potom bux.sk, to je tiež fajn, ale iba ak majú akcie, inak sú dosť drahý. Aj martinus.sk je predražený no k zákazníkom sa správa teda ukážkovo, v tomto sú najlepší.
    A Atramentové srdce...vieš ako dlho ho zháňam a nič? :( Tak ma to hnevá, si ani nekupujem ďalšie diely, kým nemám ten prvý. Takže v tomto ti nepomôžem :/ Hádam sa raz k tebe dostane a aj ku mne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som doposiaľ tiež čítala len pozitívne názory a recenzie, ale až z vlastnej skúsenosti viem, že to kníhkupectvo nie je také dobré ako si ho ľudia vychvaľujú. Následne som našla aj záporné a neutrálne recenzie od nezaujatých zákazníkov (tých, čo nemajú spoluprácu) a bolo vymaľované. Jediná výhoda je naozaj asi iba to, že majú celkom dobré ceny, najmä ak sú knihy v akcii. A komunikácia je tiež na bode mrazu. Ďakujem za tip, určite sa na stránku pozriem a skúsim si čosi objednať odtiaľ. Z literamy zas objednáva moja mama, takže ak čosi chcem odtiaľ, vedenie prenechám jej. :D Martinus aspoň jasne napíše, kedy bude kniha k dispozícii.
      Ach, prajem, nech sa ti pošťastí. Je strašná škoda, že ten prvý diel je vypredaný. A mala som prvú časť mať, ale nič. Dievča sa prestalo ozývať z ničoho nič takže hľadám kade-tade. :D
      Charlotte.

      Odstrániť
  3. Atramentová séria je super, čítala som ju síce už dávnejšie, ale páčili sa mi všetky tri diely, takže dúfam, že sa budú páčiť aj tebe :-) Ja som si naposledy kúpila knihu Šepotání od A.G. Howardovej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to už tiež čítala ako dieťa a práve to je dôvod, pre ktorý som si knihy kúpila. Snáď zoženiem aj Atramentové srdce, bola by škoda, keby nie. Tú knihu nepoznám, ale jej meno mi čosi hovorí, určite si ju vyhľadám. :)
      Charlotte.

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Nuž, ja s ním, bohužiaľ, mám takú skúsenosť akú mám a opäť som sa presvedčila, že je lepšie nakupovať knihy v kamenných kníhkupectvách alebo antikvariátoch. Do nejakých antikvariátov sa chystáme spolu s priateľom. :3
      Charlotte.

      Odstrániť
  5. Tyto knihy neznám, ale přeji příjemnou četbu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne!
      Nie sú až tak známe pretože ich chvíľka slávy už odznela, ale to vôbec nevadí. Sú skutočne úžasné. :)
      Charlotte.

      Odstrániť

© knižné univerzum 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis